יום ראשון, 7 במאי 2017

גלילות טורטיה בקרם גבינה בולגרית וחציל קלוי


יש אנשים ש"פוגשים" את מוצרי החלב רק בחג השבועות ועבורם זה סוג של "עונש" לוותר על ארוחת בשר עסיסי נוטף נוזלים ושומן. אני לעומת זאת חוגגת עם מוצרי החלב והגבינות כל ימות השנה, משלבת אותם כמות שהם עם סלטים, עם קרקרים, פריכיות ובמאפים.



לקראת החג החלטתי לנסות רעיון חדש ולגלגל טורטיות. אני קונה אותן לעיתים רחוקות ולכן חשבתי שהשילוב עם גבינת פיראוס החדשה של תנובה יכולה להיות רעיון מוצלח לטעם שעוד לא הכרנו.





השבוע הגיע להתנסות גבינה בולגרית למריחה עם חציל קלוי. ממקום מאוד אישי אומר שהיתרון של בולגרית למריחה הוא בטעם של הגבינה המלוחה עם גבינה לבנה רכה יותר במרקם נוח למריחה (אין פרורי גבינה...) תוספת החציל הקלוי היא הערך המוסף.





אני אוהבת חצילים בכל צורה ויותר מכל חצילים קלויים. אני מרבה לשלב אותם בלזניה, לחמניות גבינה, קישים פשטידות ובורקס.
השבוע בחרתי לשלב את הטעם החדש במנה קלילה ואסטטית להגשה.
תוך כדי הכנה למדתי שמוטב להכין את הגלילות מראש, לעטוף בניילון נצמד ולקרר מספר שעות.









גלילות טורטיה בקרם גבינה וחציל קלוי

המרכיבים
6-5 טורטיות גדולות בקוטר 25 ס"מ

למלית:
400 גרם גבינה בולגרית למריחה עם חציל קלוי של תנובה (שני קופסאות)
פלפל גמבה גדול קצוץ לקוביות קטנות.
 ½ כוס טבעות בצל ירוק טרי

שליש כוס זיתים שחורים מגולענים קצוצים




ההכנה
לערבב בקערה את כל מרכיבי המלית
למרוח על גבי הטורטיות לגלגל ולחתוך לפרוסות ברוחב 2-3 ס"מ להניח על מגב רחב
לעטוף בניילון נצמד ולקרר מס שעות לפני ההגשה.







חג שמח








ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה