יום שלישי, 23 במאי 2017

פשטידת אספרגוס


אני מאוד אוהבת אספרגוס. האספרגוס הוא ירק יקר, אציל וטעים להפליא.

בשנים עברו יכולנו להנות ממנו ללא נקיפות מצפון כאשר אחותי ובעלה גדלו אותו במשק החקלאי שלהם במושב (למטרת יצוא) ולא היה טעים יותר מפרק הזמן הקצר שעבר מהקטיף אל המטבח והצלחת. 








האספרגוס הוא מעדן בעל סגולות בריאות. הוא ירק משתן (ואפילו מעניק לשתן ריח דומיננטי) עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים, האספרגוס מכיל נוגדי חמצון: ויטמינים E ו-C והמינרלים אבץ, מגנזיום וסלניום התורמים לחיזוק המערכת החיסונית. 

השבוע כשיצאתי לקניות סוף השבוע עם בתי וראינו את מגשי האספרגוס הטריים במקרר הירקות בסופר, הגיעה ההזמנה החד משמעית לפשטידת האספרגוס האגדית . 

להבדיל משנים עברו ולנוכח הרגישות שלה למוצרי חלב השתמשתי הפעם בשני מוצרים חדשים שהושקו לאחרונה תחת המותג "משומשו"גוש גבינה מעודנת לאפיה בטעם ריקוטה ותחליף גבינה מגורדת לפיצה ואפייה, שני המוצרים  100% טבעוניים, ללא לקטוז, עשיריםת בסידן וסיבים תזונתיים, ללא כולסטרול או חומרים משמרים.   
**ראוי לציין מי שמבקש לאפות את הפשטידה ללא תחליף ישתמש בריקוטה ובפרמזן.










המרכיבים
300 אספרגוס טרי חלוט


לקלתית
100 גרם חמאה
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כוס מים
לערבב יחד את כל המרכיבים ולצנן חצי שעה


למלית
200 מ"ל מיכל שמנת מתוקה / כוס חלב קוקוס או חלב סויה
2  ביצים
מלח ופלפל גרוס
100 גבינה טבעונית משומשו בטעם ריקוטה/ ריקוטה רגילה

לפזר מעל:
150 גרם  גבינה טבעונית משומשו מגוררת לפיצה/ פרמזן 










ההכנה:
ללוש יחד את כל מרכיבי הבצק לעטוף בניילון ולצנן 
בקערה רחבה לערבב את כל מרכיבי המלית
לרפד תבנית מלבנית בניר אפיה (אפשר שתי תבניות מלבן קטנות יותר)
לרדד את שכבת הקלתית  בתחתית התבנית
לסדר מעל את גבעולי האספרגוס 
לצקת את תערובת המלית
לפזר מעל את גבינת משומשו המגוררת 
לאפות עד הזהבה
להגיש עם סלט. 















ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה