יום שישי, 11 בינואר 2019

נודלס מוקפץ בעוף וברוקולי











איך שלא יהיה הגשם והקור עושים לנו את זה. הם מאיצים בנו להצטופף סביב "מדורת השבט" כדי לחמם את הגוף ולשובב את הנפש גם יחד. הדרך היותר ראויה היא חיבוק משפחתי וצלחת חמה.

באחד מערבי הגשם של אמצע השבוע הודעתי לכולם שזו הזדמנות מצוינת להתכנסות ספונטנית. כשהגענו "לעמק השווה" לגבי שעת היעד, נכנסתי למטבח והכנתי מרק ירקות מהביל ונודלס מוקפץ שחייבים לאכול היישר מהמחבת. במנה האחרונה סביב קנקן תה עלים נטול סוכר ניסינו "ליישר" שוב ושוב את נתח החלבה פיסטוק עד שלא נותר פירור... 
זה היה ערב חמים ויותר מכל טעים.













נודלס מוקפץ בעוף וברוקולי המרכיבים
300 גרם רצועות חזה עוף
כוס פרחי ברוקולי קטנים חלוטים דקה במים חמים
כוס רצועות פטריות 
3 יחידות של 70 גרם כל אחת-נודלס להקפצה "אסם"
כוס רצועות פלפלים-אני ערבבתי ירוק ואדום אפשר לגוון בסוגים 
פלפל שחור גרוס, מלח
מעט שמן
חצי כוס רוטב אסיאתי למוקפץ 







ההכנה 
1. לבשל את הנודלס על פי הוראות היצרן ע"ג האריזה ולסנן
2. להקפיץ במחבת עם מעט שמן את רצועות חזה העוף ולהניח בצד 
3. להקפיץ הפלפלים הברוקולי והפטריות עם הרוטב ולהקפיץ לתבל במלח פלפל - בעדינות
4. להוסיף תוך הקפצה את רצועות העוף 
5. להוסיף את הנודלס למחבת תוך הקפצה ממש קצרה ולהגיש. 
6. להגיש לצד מרק ירקות טריים (לא מרק סמיך) 







 למתכונים נוספים הכנסו לכאן
לדף הפייסבוק

















ריקי ברוך









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה