יום ראשון, 18 באוקטובר 2020

מאפה פסטה כוסמין ותירס - מתכון לרגל יום הפסטה הבינלאומי




איך אתם עם פסטה? כמו כולם (כמעט!) אוהבים?
הנכד שלי אוהב פסטה וכבר מגיל שנה צריך לחלק לו את הארוחה לשניים. להסתיר את הפסטה ולהמתין שיסיים את המנה הבשרית ואז הוא מקבל את הפסטה כי אחרת אין ארוחה... רק פסטה. ואם להודות מסתבר שהוא כבר מזהה את הטעם הטוב ומבין שפסטה זה נפלא... 







תבליני מימון, חברת התבלינים המובילה והנמכרת ביותר בישראל, מגישה לרגל יום הפסטה הבינלאומי, מתכון למאפה פסטה כוסמין עשיר ומגוון, קל הכנה וטעים, עם תירס ופלפל שחור. המאפה יכול להתאים כמנה עיקרית, כארוחת ביניים וכן כתוספת, לצד סלט ירקות רענן. בתיאבון! 



מאפה פסטה כוסמין ותירס 

מצרכים (לכ- 4-6 מנות):
1 חבילת פסטה כוסמין מלא
3 קלחי תירס טריים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
2 גבעולי טימין
3 כפות שמן זית
להגשה: פרמז'ן מגורד

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.
מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית.
מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו, יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.
מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים.




































ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה