יום שני, 14 באוגוסט 2017

פלפלים, ארטישוק, חצילים, סלק או עגבניות-איך נקרא הקרם שלכם?


השבוע כשעברתי ליד מפעל צבר בקרית גת בדרכי להורי המתגוררים במושב הסמוך, המושב בו גדלתי בהווית ילדות נהדרת, נזכרתי שכבר שמעתי על סדרת מוצרים חדשב מבית צבר שכבר יצאה אלי והיא עדיין בדרך.
חצילים, פלפלים, ארטישוק, סלק או עגבניות. סדרת המאזטים של צבר היא סדרה חדשה המבוססת על ירקות , עשירה בטעמים ובעלת מרקם קרמי ונימוח. 





הקהל הישראלי כבר מזמן לא מוותר על חידושים וחדשנות בתחום המזון. מוצרים חדשים על מדפי המקררים ולא רק, נבחנים בשמחה והופכים להיות חלק  מתפריט הארוחות המשפחתי.
את טעמי המאזטים שהגיעו להתנסות אני יכולה לשלב בכל שעה ביום. בכריך של הבן  לעבודה, בשולחן ארוחת הערב החלבית או כתוספת בארוחת צהרים בשרית  בעיקר בימי הקיץ המעיקים שאוכל כבד עובר לעדיפות שניה.


 




אהבנו את הסלטים ואני אהבתי את קרם החצילים עוד יותר. אני אוהבת חצילים ויכולה לערבב את הקרם עם סלט ירקות ולהינות ממנה טעימה גם ללא תוספת פחמימות כמו לחם או פיתנ

בשלבי פיתוח הסידרה יצאה חברת צבר שיתוף פעולה עם השף אבי לוי יחד יצאו למסע קולינארי במקורות הטעם של המטבחים בעדות השונות. הם התבססו על מתכונים מסורתיים ומהם נרקחה הסדרה החדשה. חמישה טעמי מאזטים כתוספת לארוחה ובזכות עצמם.










ערכם התזונתי של המאזטים רב הודות לכמות של 50% - 83% ירק המרכיבים את הקרם. 
חמשת הטעמים השונים מקורם בשורשי המטבח ממנו נשאבה ההשראה:

קרם חצילים:
מאופיין בטעמי קלייה עדינים ובתיבול המזוהה עם המטבח האלג'יראי
קרם פלפלים:
פקנטי, עשיר בטעם וצבע כיאה למטבח הטריפוליטאי
קרם ארטישוק:
ייחודי בהשראת המטבח הטוניסאי, משדרג כל מנה בטעמו הייחודי .
קרם סלק:
צבע שני עז וטעם בהשראת המטבח המרוקאי, אני אוהבת את הסלק מתוק קצת יותר.
קרם עגבניות:
טעמו מתקתק כיאה למטבח הבלקני וסביר שהילדים יתחברו לטעמו עוד יותר.







אציין כל כל מוצרי הסדרה בעלי תקן vegan friendly - טבעוניים.
המוצרים בהשגחת הבד"צ העדה החרדית וקרם הארטישוק בהשגחת הרבנות הראשית קרית גת.





ריקי ברוך 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה