יום חמישי, 31 באוגוסט 2017

פלפלים ממולאים במגדרה קינואה



השכם בבקר נכנסתי למטבח מלאת מוטיאציה וערמתי על השיש מגוון חומרי גלם מבלי שידעתי באופן סופי להיכן פני מועדות. בזכות הגעתו של מוצר חדש להתנסות: מג'דרה קינואה אורגנית  מבית תבואות בחרתי לגוון בהכנת הפלפלים ולהגיש אותם כמנה צמחונית מזינה ובריאה כאחת.

מי שמכיר את המג'דרה יודע כי משולבים בה קטניות ודגנים. מרכיבי המג'דרה עשירים בערכים תזונתיים הקינואה עשירה בחלבון, ברזל, סידן, ויטמין E, סיבים תזונתיים וויטמיני B; עדשים כתומות עשירות בחלבון, ויטמיני B, סידן, ברזל, נוגדי חמצון וחומצה פולית; ובורגול וא מקור טוב לפחמימות, סיבים תזונתיים, מגנזיום ואשלגן. תערובת המג'דרה מצוינת לטבעונים ולצמחונים לקבלת חלבון מלא מהצומח.









אופן ההכנה בהתאם לכתוב על גבי האריזה
 היחס כוס מג'דרה ושתי כוסות מים.


מרכיבים
שקית מג'דרה קינואה אורגנית של תבואות
6 פלפלים נקיים למילוי (אדום או צהוב)
בצל גדול
שמן זית
2 כפיות שום כתוש
רסק עגבניות קטן


ההכנה
טגנתי בצל גדול עם מעט שמן עד הזהבה
הוספת 2 כוסות מג'דרה וערבבתי
הוספתי תבלינים: מלח,פלפל גרוס, כפית שום כתוש
2 כוסות מים ובשלתי מחצית מהזמן הנדרש רק 10 דקות
ניקיתי את הפלפלים הכנסתי לכל פלפל שני שליש מכמות. 
העברתי לסיר רחב עם מעט שמן זית
הוספתי 2 וחצי כוסות מים, רסק עגבניות קטן, כפית שום כתוש ותבלינים
הבאתי לרתיחה והמשכתי לבשל רבע שעה נוספת על אש נמוכה בסיר סגור.
   


את התבשיל אפשר להגיש כמו שהוא, ואפשר גם לשלב אותו במגוון מתכונים ביניהם פלפל או כרוב ממולא, כיסוני בצק ממולאים (אפשר לשלב גם בשר טחון מבושל), להכין בורקס פילו, להכין סלט קר עשיר (להוסיף חמוציות, פטרוזיליה, בצל ירוק וגרעיני חמנייה).

.




את המג'דרה מציעה בימים אלו חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים.
ה"מג'דרה קינואה אורגנית" היא תערובת אורגנית של קינואה לבנה, עדשים כתומות ובורגול וניתן לשלב אותה במנות שונות, כתוספת או כמנה בזכות עצמה לצד סלטים טריים ותבשילי ירקות מאודים.







ריקי ברוך



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה