יום שבת, 30 במרץ 2019

לביבות סלק וטחינה








אני אוהבת סלק וכבר שנים הוא מככב אצלי בסלטים שונים במטבח. מעולם לא קניתי אותו בוואקום כי הכנתו קלה ופשוטה ואין טוב מסלק טרי. החודש לאחר שבתי ילדה והאנמיה הרימה ראש, נקלענו לשיחה בזכות הסלק ואני נתבקשתי לחפש תפריט שיאפשר לה ליהנות ממנו למרות התחושה שהסלק אינו מעורר בה תיאבון.










לסלק יתרונות בריאותיים רבים. הוא מכיל מינרלים, כמו למשל מגנזיום, נחושת, אבץ ואשלגן. בנוסף, הוא יעיל למי שסובל ממחסור בברזל. אמנם מבחינה כמותית אין בו הרבה מאד ברזל, אך הספיגה של הברזל שנמצא בסלק יעילה מאד, ולכן הוא מתאים מאד למצבים של אנמיה.

הסלק עתיר בפיגמנטים בעלי תכונות אנטי בקטריאליות ואנטי סרטניות ולכן עשוי להגן מפני סרטן בזכות נוגדי החמצון הרבים שבו. עוד הוכח שהסלק משפר את רמת הסיבולת של ספורטאים, ולפיכך הרבה מהם נוהגים לצרוך אותו לפני ואחרי אימון.









המרכיבים:
2 סלק בינוני מקולף ומגורר במגרדת גסה
תפוח אדמה מקולף מגורר גס - אפשר להחליף לבטטה.
כף גדושה טחינה גולמית
קוביות קטנות מבצל בינוני
2 כפות קמח תופח 
2 ביצים
מלח, פלפל גרוס
חופן פטרוזיליה קצוצה 
גבינה מגוררת לפיזור מעל 
(אפשר גם חצי קובייה של גבינה בולגרית/פטה מפוררת) 

ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ראו תצלומי ההכנה
אפשר לטגן במעט שמן אני העדפתי לאפות בתבנית שקעים ששמרה גם על מראה אסטטי.
התזתי ספריי שמן קנולה לכל אחד מהשקעים והכנסתי מכמות העיסה
אפיתי בתנור מחומם מראש 
אחרי 10 דקות פזרתי מעל כל לביבי המעט גבינה צהובה מגוררת - לא חובה והמשכתי לאפות עד שהמעטה העליון הפך קריספי.









הלביבות מתאימות לכל ארוחה, לכל שעה ביום. הן בריאות וקלות הכנה. 



בתאבון.










ריקי ברוך









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה