יום חמישי, 7 במרץ 2019

עוגה בחושה מקמח כוסמין מלא, עם מלית אוכמניות,







לקראת פורים קבלתי הצעה מעולה לעוגת כוסמין מלא. איכותו של קמח הכוסמין ידועה וזו הזדמנות טובה לשתף אתכם במתכון חדש לקראת החג.






לעוגה בחושה מקמח כוסמין מלא, עם מלית אוכמניות, 
באדיבות הבלוגרית לאה זוהר, עורכת סדנאות אוכל בלקני
חומרים
2+1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
3 ביצים גדולות (אפשר להחליף את הביצים בכוס רסק תפוחים).
1 מיכל אשל (לפרווה או לנמנעים מחלב: 1 מעדן סויה, או 200 מ"ל קרם קוקוס)
שמן חמניות (למלא את מיכל האשל הריק)
1 כוס סוכר חום בהיר
קליפה מגוררת מלימון קטן
1/2 מיכל מלית אוכמניות (כ-6 כפות)
1 כפית סוכר חום





הוראות הכנה

להקציף את כל החומרים ביחד ולהעביר לתבנית 24 עגולה, מרופדת בנייר אפייה.
להניח ב"רווחים" מעל העוגה את מלית האוכמניות בעזרת כפית. המלית שוקעת לגובה חצי העוגה, וכך נוצרת מלית במרכז העוגה. לפזר מעל העוגה כפית סוכר חום, להענקת ציפוי רך.
לאפות 35 דקות בחום של 180 מעלות. אם העוגה עדיין לא מוכנה – להנמיך את הטמפרטורה ל-160 ולהמשיך לאפות.  להגיש פושר או קר. (לא לשים במקרר, כי העוגה מתקשה)










"תבואות" מציעה קמח כוסמין מלא, עשיר בערכים תזונתיים ונהדר להכנת משלוח מנות לפורים - עם מאפים, עוגות ואוזני המן טעימים! 

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה קמח כוסמין מלא ואיכותי, להכנה של מגוון מאפים, עוגות, עוגיות ואוזני המן טעימים למשלוח מנות לחג פורים! 



קמח כוסמין מלא אשר נטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בערכים תזונתיים. לדברי הנטורופתית יערה כהן איכילוב, הוא עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרליים כמו ברזל, סידן ואשלגן. כמו כן, הוא בעל ערך גליקמי נמוך ואחוז הגלוטן בו נמוך מזה שבחיטה. 

אין צורך לערבב את הקמח עם קמחים אחרים. אפשר להכין ממנו מגוון סוגים של מאפים, עוגות ואוזני המן נהדרים, שיככבו במשלוח המנות השנה. 
הקמח כשר פרווה בהשגחת הרבנות ובהשגחת הבד"ץ בעלז. 
מחיר: 16.90 ש"ח לאריזה של 1 ק"ג. 
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. 



















ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה