יום שלישי, 9 ביוני 2020

סלט כרובית במיונז ועירית






אני אוהבת כרובית בכל הצורות וגם יכולה לנשנש אותה כמו שהיא מהטבע ללא בישול או תיבול. למי שאוהב כרובית היא משמשת חומר גלם מושלם לאינספור שילובים, סלטים, ותבשילים. ימי הקיץ הקרב בצעדי ענק מביאים אותי לבחירה של ארוחות קלות לעיכול, פחות מנות מורכבות וחמות ויותר סלטים מזינים שחלקם אף מהווים ארוחה שלמה. 
לארוחת הצהריים של אתמול הכנתי סלטים על בסיס תפוחי אדמה ומיונז שאמא מאד אוהבת כי בימים שאני ב"תורנות אמא" אני משתדלת לפנק אותה באמת. עוד הכנתי סלט כרובית ומיונז ובנוסף חזה עוף בתנור מטובל במרינדת ביצה ומיונז ופרורי לחם - נסו ותראו כמה מושלם הטעם. לא צריך לטגן.






השבוע הגיע להתנסות המיונז החדש של תבואות"מיונז אמיתי אורגני", ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או תוספת סוכר ואני חגגתי איתו על מספר מתכוני קיץ קלים וטעימים. גם אתם מוזמנים לשלב אותו כבסיס להכנת מגוון רטבים וממרחים. "מיונז אמיתי אורגני" הוא מביצים מפוסטרות, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או תוספת סוכר. 


סלט כרובית במיונז ועירית
המרכיבים לסלט: 

כרובית 500 גרם
3 כפות מיונז אמיתי אורגני של תבואות.
כפית חרדל
מיץ מחצי לימון סחוט
שן שום כתושה
מלח ופלפל
עירית קצוצה לקישוט
ההכנה:
מפרקים את ראש הכרובית לפרחים קטנים
בתוך סיר עם מים רותחים ומלח מבשלים את פרחי הכרובית במשך 5 דקות לערך ומסננים לצינון מוחלט. 
אחרי שהכרובית יבשה מנוזלים וקרה מעבירים לקערה רחבה.
בקערה קטנה מערבבים יחד את המיונז, החרדל, מיץ הלימון, השום הכתוש, המלח והפלפל.
יוצקים את רוטב המיונז על פרחי הכרובית ומערבבים בזהירות.
זורים מעל עירית קצוצה ומגישים. 







המיונז הוא אחד הממרחים המוכרים והאהובים בעולם. זהו רוטב סמיך שהומצא ע"י צרפתי ויש כמה גירסאות לגבי זהות הממציא המקורי ומקום ההמצאה: אין ספק שמדובר בצרפתי, אבל יש חילוקי דעות לגבי זהותו, וגם לא בטוח שההמצאה התרחשה על אדמת צרפת. 

הממרח משמש כבסיס לסוגים שונים של רטבים וממרחים קרים. נהוג להשתמש בו כרוטב מלווה לצ'יפס, בשר קר או ביצים קשות, למרוח אותו על לחם, לתבל עמו סלט ירקות, סלט תפוחי אדמה או טונה, להיעזר בו לתיבול ולהעשרה של מנות חמות כמו פשטידות, עופות ודגים ואפילו להכנת עוגות.
"מיונז אמיתי אורגני" מכיל, בין השאר: שמן חמניות, חלמון ביצה, חומץ תפוחי עץ, זרעי חרדל, מלח, פלפל לבן, סירופ חיטה ותמצית רוזמרין. לאחר הפתיחה, יש לשמור במקרר ולהשתמש תוך 3 חודשים. 

כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הרב מאור.
מחיר: 16.90 ש"ח למיכל במשקל 370 מ"ל.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.




"תבואות" מציעה ממרחי רוטב שונים על בסיס מיונז: מיו-שום, מיו-פסטו, מיו-סרצ'יצה,

מיו פסטו - חומרים:
5 כפות מיונז אמיתי אורגני של "תבואות"
2.5 כפיות רוטב פסטו איכותי
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים ביחד.

מיו-שום - חומרים:

5 כפות מיונז אמיתי אורגני של "תבואות"
3 - 4 שיני שום כתושות
גיוון: 1 כף שמיר קצוץ
אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים ביחד.

מיו-סרירצ'ה - חומרים:
5 כפות מיונז אמיתי אורגני של "תבואות"
1 שן שום כתושה
2 כפיות רוטב סרירצ'ה חריף
2 כפיות מיץ לימון
1 כף מים חמים
אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים ביחד.


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה