יום שלישי, 2 ביוני 2020

מבחר מנות ומתכון לתפוחי אדמה צלויים עם מלח ים אטלנטי








במטבח שלנו כבר מזמן עברתי למלח ים אטלנטי. מלח הים בריא יותר ממלח אחר. בכל ארוחה אני נוהגת להניח על השולחן מטחנת מלח ים וכל סועד מוסיף לעצמו את המינון הנכון. בימים אלו מציגה חברת "נפטון" המתמחה בייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים את "מלח ים אטלנטי מתובל" במטחנה מהודרת. העובדה שהמלח מתובל משדרגת כל מנה וכל סלט פי כמה ומקפיצה את הטעמים כאשר היא מוסיפה גם פלפלים ועשבי תיבול ב"סיבוב" אחד. 


מבעד למטחנה השקופה ניתן לראות את גבישי המלח המנוקדים באדום ובירוק שהם צבעי התבלינים השונים: פלפל אדום, פלפל ירוק ועשבי תיבול. המטחנה נוחה לשימוש ומשמשת קישוט ראוי לשולחן הסעודה. זוכרים את הפתגם - "אישה נאה, דירה נאה וכלים נאים מרחיבים דעתו של אדם" ? 


המלח ללא מונוסודיום גלוטומט, ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים. 
כשרות-פרווה.  בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע. 
מחיר 11.90-13.90 למטחנה במשקל 85 גרם 
להשיג ברשתות יינות ביתן, חצי חינם, יש חסד, פרש מרקט שוק מהדרין.






 מבחר מנות וסלטים בהם שלבתי מלח ים אטלנטי מתובל



סלמון בירקות (קרדיט רותם וארז אליהו) 
קישואים ממולאים של אמא




נפטון מציעה מתכון לתפוחי אדמה מעוכים צלויים עם מלח ים אטלנטי מתובל מתכון זהה למתכון שאני מכינה כבר תקופה ממושכת והילדים מאד אוהבים. 








חומרים:
8 תפוחי אדמה בינוניים או 20 קטנים, שטופים ולא קלופים (מזן שמתאים לצלייה תנור)
מלח ים אטלנטי מתובל של "נפטון"
שמן זית




אופן ההכנה:
להרתיח מים עם מעט מלח בסיר מתאים, ולבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, בסיר חצי מכוסה, רק עד שסכין ננעצת בהם בקלות (לא לבשל עד שהם מתפרקים). לסנן
לחמם מראש (כ-10 דקות) תנור ל-200 מעלות
לרפד תבנית בנייר אפייה. לפזר בנדיבות שמן זית ולפזר מלח ים אטלנטי מתובל. להניח מעל את תפוחי האדמה החמים עדיין, במרחק זה מזה
לחרוץ בעדינות כל תפוח אדמה ולמעוך אותו בעזרת תחתית משומנת של כוס או מועך תפוחי אדמה, עד שהוא נשבר ומתפקע. לפזר מעל עוד שמן זית
לצלות בתנור כ-20 דקות, להגביר חום ל-220 מעלות ולצלות עוד כ-10 דקות - עד שתפוחי האדמה מזהיבים-משחימים
מגישים. אם יש צורך, מתבלים בעוד מלח ים אטלנטי מתובל












ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה