יום שבת, 2 באוקטובר 2021

קרפאצ'יו סלק

 


בימים הנפלאים שכולם מתקבצים כאן לארוחת ערב משותפת אנו משתדלים לשדרג את השולחן ולהגיש מטעמים שונים מסלט ירקות וחביתה. אמש כשהיום נטה לערוב והתקבצנו כולנו, החליטה בכורתי להפליא במנות מפנקות ונכנסה למטבח. אחת מהמנות היתה קרפאצ'יו סלק, מנה שנחטפה והותירה בנו טעם של עוד. לצידה הוגשו פסטה אספרגוס, סלט שרי ופולנטה פטריות צלויות. 

האמת היא שלפי המנה שהוגשה אמש, הוכח כי צלחת קרפצ'יו מצליחה לעשות רושם על הסועדים, גם כשמדובר בפרוסות סלק, ולא בבשר. סלקים, רוטב נכון, גבינה ופקאנים עד חצי שעה של הכנה ואז... מוגשת לשולחן פצצת טעמים גדושה בערכים תזונתיים. 





קרפאצו' סלק ב"אריסה לימון" וחסה מסולסלת

מרכיבים
2 סלקים בינוניים מבושלים בקליפה, קלופים ופרוסים דק במנדולינה
2 כפות חומץ בלסמי 
כדורי גבינת מוצרלה קרועים ביד לפיסות קטנות, או קופסה של בייבי מוצרלה
חסה צבעונית מסולסלת 
חופן פקאנים שבורים
מלח גס
פלפל גרוס
כף "אריסה לימון" של נפטון
שמן זית משובח


ההכנה
מבשלים את הסלקים בקליפתם עד ריכוך בסיר עם הרבה מים.
מצננים ומקלפים. פורסים את הסלקים בסכין גדולה או במנדולינה לפרוסות דקות ומסדרים יפה על צלחת.
מפוררים גבינת מוצרלה מעל.
עורמים קרעים של חסה צבעונית מסולסלת
מערבבים יחד את האריסה לימון, החומץ הבלסמי והשמן.
ושופכים מעל צלחת הסלקים
בוזקים מלח ופלפל ומקשטים באגוזים קצוצים.
מגישים מיד.








חברת "נפטון" מציגה ממרח "אריסה לימון". ממרח משובח שמתאים לשילוב בכל מנה שתבחרו. שלבו אותו בכריך, טוסט, פסטה, בשר, עוף, דג, סלטים, ביצים, מוקפץ, ירקות מבושלים ואפילו לסתם פרוסה עם טונה או גבינה לבנה... כי נפטון מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים. ומה אתם מציעים לתבל עם אריסה לימון?





הממרח מרכז, בצנצנת אחת, שני טעמים אהובים מהמטבח התוניסאי והמרוקאי: אריסה – ממרח פלפלים חריפים ומתוקים, ולימון כבוש – לימון במלח ופפריקה.
ממרח האריסה הוא בעל טעמים עזים. הוא מכיל לימון כבוש, שמן, מים, פלפלים אדומים ותבלינים, והוא ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטמט.
כשרות פרווה מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח ל-180 גרם.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.













ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה