כבר דברתי וכתבתי רבות בזכותה של הטחינה. היא בריאה, מזינה, משביעה ומשתלבת נפלא במנות חמות וקרות. הטחינה נהדרת במאפים מתוקים ומלוחים ובטח שבזכות עצמה כחומר גלם משובח. תומס שלנו נכדי הבכור אוכל טחינה עם כל דבר. הוא מורח על לחם מזלף על שניצלים, פתיתים וירקות ואפילו מוסיף למוזלי הטעים שהוא אוכל בכל בוקר. גם אם לא מכנים אותה בכותרת- טחינה עבורי בהחלט מזון על.
בימים אלו עובר מדף הטחינות הגולמיות שינוי משמעותי. כניסתו של מותג חדש ומבטיח לשוק משנה את מאזן הכוחות. המותג החדש טחינה טורקיז מציע טחינה איכותית-פרימיום בעלת גוון לבן ונקי, בטעם עדין במיוחד של שומשום טרי. הטחינה הגולמית מומלצת לשימוש בצורתה הגולמית או בשילוב מים לימון וטעמים. טחינה טורקיז תשווק בשתי אריזות, רגילה ומלאה בעיצוב כחול ים תיכוני אותנטי!
בשלב שני הכנתי עוגיות דבש טחינה טעימות והעברתי לצנצנת העוגיות שערב קודם לכן אותתה לי שהיא ריקה.
עוגיות טחינה ודבש נהדרות.
מרכיבים
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית מלח
150 גרם חמאה
שני שליש כוס סוכר
3 כפות דבש
¾ כוס טחינה
¼ כוס שומשום קלוי
מניחים שומשום בקערה קטנה. יוצרים כדורים קטנים מהבצק טובלים את הכדורים בשומשום, לוחצים להדבקה, ומניחים במרחק 2 ס"מ זה מזה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים עד להזהבה, 13-15 דקות ומצננים.
מרכיבים
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית מלח
150 גרם חמאה
שני שליש כוס סוכר
3 כפות דבש
¾ כוס טחינה
¼ כוס שומשום קלוי
אופן ההכנה
מערבבים בקערה קמח ומלח. בקערת המיקסר או בעזרת מערבל יד חשמלי מקציפים חמאה, סוכר ודבש עד לקבלת תערובת אוורירית שלש דקות לערך, מוסיפים את הטחינה ואחר כך בהדרגה את החומרים היבשים עד לאיחוד מלא. הבצק יהיה דביק מעט.מניחים שומשום בקערה קטנה. יוצרים כדורים קטנים מהבצק טובלים את הכדורים בשומשום, לוחצים להדבקה, ומניחים במרחק 2 ס"מ זה מזה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים עד להזהבה, 13-15 דקות ומצננים.
עוד אוסיף כי במבחן טעימה שביצע מכון המחקר "נתיב יועצים", אשר נערך בקרב כ- 200 נדגמים בטעימה עיוורת, ניצחה טחינה טורקיז 3 מותגי פרמיום מתחרים. השקת טחינה טורקיז החדשה תלווה בקמפיין שילוט חוצות בפריסה ארצית, תחת הסלוגן: טחינה ים תיכונית אמיתית וכן במבצע מיוחד נושא פרסים, בהם טיסה ליוון.
טחינה טורקיז מיוצרת במפעל בעל כושר ייצור של כ- 4 טון טחינה גולמית מידי שעה ונחשב לאחד ממפעלי הטחינה הגדולים בעולם. הטחינה מיוצרת בקווי ייצור מהמתקדמים בעולם, בעל תקני האיכות FSSC ו- GMP 2200. במפעל מועסקים כ-240 עובדים ומחזור מכירותיו נאמד בכ-210 מיליון שקלים בשנה. לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של טחינה טורקיז, "לאור הצריכה הגוברת של טחינה בישראל, שהנה חלק ממגמה עולמית ומהפכית בריאות, ביקשנו להביא טחינה פרמיום חדשה, בטעם ובמרקם שטרם נראה כמותו. תוצאות מבחן הטעימה מצביעות על שינוי צפוי במדפי הטחינה ואין לנו ספק שהצרכן יטעם ויבחר טחינה טורקיז".
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה