כבר הגענו להסכמה גורפת כי כולנו אוהבים פסטה. הפסטה היא מוצר יסוד בסיסי בעל אינספור פנים, גוונים, שילובים, מרקמים ומרכיבים. יש פסטות מסוגי קמחים שונים. עם גלוטן, ללא גלוטן, מעדשים אדומות, מעדשים צהובות, מביצים, מכוסמת וכדומה. מכל אחד מסוגי הפסטה תוכלו להכין אינספור מתכונים, בצבעים ומרקמים שונים. עם ובלי תוספות, כמאפים, כפשטידות וכמנות בזכות עצמן.
בימים אלו משיקה חברת "תבואות", סדרת פסטות אורגניות ללא גלוטן מקטניות וכוסמת - מהירות הכנה, טעימות ועשירות בערכים תזונתיים. הפסטות, המיובאות מאיטליה, עשויות 100% קמחים אורגניים של חומוס, עדשים כתומות, עדשים צהובות, אפונה ירוקה, שעועית שחורה וכוסמת, שגודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים.
הסדרה כוללת 5 סוגים: "אטריות קטניות אורגניות" (עדשים כתומות, אפונה ירוקה אורגנית, חומוס אורגני ושעועית שחורה אורגנית); "אטריות עדשים כתומות אורגניות"; "פוסיליני עדשים צהובות אורגניות"; "פנה חומוס וכורכום אורגניים"; "פוסילי כוסמת אורגנית".
כל אחד מסוגי הפסטה נהדר להכנת מגוון מאכלים ובהם מנה עיקרית, תוספת, סלט פושר או קר ועוד - עם מגוון רטבים, ירקות, צמחי תבלין, בשר, דג או גבינות.
הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת כי "אלה הפסטות הכי בריאות שיש: הן עשירות בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע, מכילות כמות גבוהה של חלבון, ברזל, סידן, מגנזיום וחומצה פולית והן נטולות גלוטן, כך שהן מתאימות גם לכל מי שנמנע מגלוטן", אמרה.
אטריות קטניות אורגניות: עשויות משילוב של קמחי עדשים כתומות אורגניות, אפונה ירוקה אורגנית, חומוס אורגני ושעועית שחורה אורגנית. מכילה 20 גרם חלבון ב-100 גרם
אטריות עדשים כתומות אורגניות: עשויה 100% קמח עדשים כתומות אורגניות. מכילה 24 גרם חלבון ב-100 גרם
פוסיליני עדשים צהובות אורגניות: עשויה 100% קמח עדשים צהובות אורגניות. מכילה 23 גרם חלבון ב-100 גרם
פנה חומוס וכורכום אורגניים: עשויה מ-98% קמח חומוס אורגני ו-2% כורכום אורגני. מכילה 21 גרם חלבון ב-100 גרם
"פוסילי כוסמת": עשויה 100% קמח כוסמת אורגנית. מכילה 12.8 גרם חלבון ב-100 גרם
אופן ההכנה מהיר וקל: מרתיחים 3-2 ליטר מים בסיר, ממליחים מעט, מוסיפים את האטריות ומבשלים במשך 3 – 8 דקות (בהתאם לסוג הפסטה). מסננים ומתבלים.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ מחזיקי הדת בעל"ז ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 17.90 ש"ח לאריזה במשקל 250 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
מרכיבים
250 גרם פוסיליני עדשים צהובות אורגניות של תבואות
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים וחתוכים לקוביות
200 גרם שעועית ירוקה דקה קפואה או טריה (טריה יש לרכךזמן ממושך יותר)
250 גרם פוסיליני עדשים צהובות אורגניות של תבואות
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים וחתוכים לקוביות
200 גרם שעועית ירוקה דקה קפואה או טריה (טריה יש לרכךזמן ממושך יותר)
150 גרם (כ -8 כפות) פסטו טרי אני משתמשת במוצר של נפטון
2 כפות שמן זית
גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת דק.
2 כפות שמן זית
גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת דק.
ההכנה
מבשלים את הפוסיליני בהתאם להוראות היצרן על גבי האריזה
מבשלים ומרככים את תפוחי האדמה במים
שולקים במים חמים את השעועית הירוקה או מבשלים עד ריכוך אם היא טרייה
מערבבים בקערה רחבה את הפסטו ושמן הזית
מעבירים את הפסטה המסוננת מערבבים היטב מוסיפים את קוביות התפוחי האדמה והשעועית הירוקה הדקה, מגרדים מעל גבינת פיקורינו/פרמזן ומגישים מיד.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה