יום שבת, 28 בספטמבר 2019

עוגת תפוגזר-קוקוס









הבוקר חזרתי מחדר הכושר רעננה מתמיד ומלאת מוטיבציותיה לאפות עוד לפני ערב החג. אלא שמה ש"קרה" בסופו של דבר היה שהעוגה הלכה ונעלמה שעות קצרות אחרי שיצאה מהתנור. מחר אאפה את אחותה הצעירה. 






עוגת תפוגזר-קוקוס

המרכיבים
4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
1 כוס שמן.
גרדת תפוז וגרדת לימון
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (לא ממשקה ממותק)
כוס גזר מגורר דק

כוס וחצי קמח רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה או כוס וחצי קמח תופח מנופה.
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל.
1/2 כוס קוקוס.


לסירופ
1/4 כוס מים חמים.
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט.
2 כפות סוכר.
לקישוט קוקוס או אבקת סוכר.


אופן ההכנהלהקציף בקערת המיקסר את הביצים השלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
תוך כדי ההקצפה 
מוסיפים את גרדת התפוז, גרדת הלימון ואת השמן. יש להמשיך להקציף לעוד 2 דקות נוספות.
בקערה נוספת מערבבים בכף את המרכיבים היבשים: הקמח, חבילת האינסטנט פודינג,הקוקוס והגזר. 
מוסיפים לסירוגין את מיץ התפוזים ואת המרכיבים מקערת היבשים לתוך קערת הרטובים בשלבים ובתנועות קיפול עד לקבלת תערובת חלקה.

מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה או 2 תבניות אינגליש קייק .
יוצקים לתוך התבנית/תבניות האפייה את התערובת ואופים 40-50 דקות או עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע
לבשל בכלי קטן את מרכיבי הסירופ ולשפוך על העוגה בעודה חמה.
לקישוט פזרו קוקוס או אבקת סוכר.





חג שמח
שנה טובה
































ריקי ברוך


2 תגובות: