יום חמישי, 5 בספטמבר 2019

עכשיו במרכולים: "ונוס" ו"אפולו" - שני זני פיטאיה מרהיבים ומשובחים.







"ונוס" ו"אפולו" לא סתם מזכירים לכם קשר לחלל ו/או לכוכבים שכן הם אינם רחוקים מלהראות שמימיים ומיוחדים.  אלא ש"ונוס" ו"אפולו"הם שני זני פרי הפיטאיה המשווקים בימים אלו על ידי "חקלאי גרנות" ההתארגנות החקלאית החדשה, שהחלה לשווק לפני למעלה משנה, תוצרת חקלאית ישירות למרכולים. זני הפיטאיה וונוס ואפולו, הם בעלי קליפה סגלגלה וצהובה, כשתוכן הפרי עסיסי והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים, מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון רבים.












הפיטאיה, הנקראת גם פרי הדרקון, היא קקטוס חסר קוצים הצומח לגובה של עד ששה מטרים. קליפת הפרי אדומה, ורודה-סגולה או צהובה, וממנה מסתעפים עלעלים המזכירים ארטישוק. תוכן הפרי עסיסי, בצבע לבן או סגלגל, והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים. הפרי מכיל ויטמין Cסיבים תזונתיים ונוגדי חימצון רבים. הפרי מתוק, מעט חמצמץ, בעל צבע סמוק כשל סלק, ומכיל מיץ רב. בישראל מגדלים 3 זני פיטאיה במישור החוף, בנגב ובערבה











תוכלו לאכול את הפיטאיה, הפרי האקזוטי כמו שהוא. קילוף מהיר ממש כמו סברס יחשוף לפניכם את מלא הדרו, המרקם והטעם הייחודי. ניתן לשלב את הפיטאיה בסלטי פירות טריים, בסלטי ירקות, בעוגות, ובתבשלים הפיטאיה מתאימה במיוחד למתכונים בהם חשיבות המראה רבה מה שתורם לנראות מפוארת או יוקרתית. שילוב של פירות רגילים עם פירות אקזוטיים הוא יוצר שילוב של טעמים ומרקמים שלא נעמוד בפניו.









לדברי תמיר בושניצקי, מנהל חקלאי גרנות שוק מקומי, "לאחר החדרה מוצלחת של אבוקדו, פירות הדר, משמשים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות ודובדבנים, אנו שמחים לצרף גם את הפיטאיה, המגיעה אלינו מקיבוץ מעברות, אחד מהקיבוצים הבעלים בארגון גרנות, לשיווק על ידי חקלאי גרנות". 
אפולו וונוס ישווקו לרשתות השיווק המובילות, לשווקים הפרטיים ולחנויות המתמחות החל מחודש ספטמבר. 



























ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה