יום רביעי, 15 ביוני 2016

עוגה שוקולדית ושקדים מולבנים




את השוקולדית הכהה אני מכינה בווריאציות שונות כי היא נחטפת תמיד. ללא קרמים, ללא תוספות. כהה, שוקולדית גבוהה ונימוחה. השבוע חשבתי לשדרג מעט את העוגה ואפיתי אותה בתבנית פרח . שמנתי בספריי קנולה פיזרתי זירעוני חמנייה ופלחי שקדים מולבנים מה ששדרג את הטעם ואת המראה לאחר הפיכת העוגה. .





המרכיבים:
250 גרם זרעי חמנייה ופלחי שקדים מעורבבים
3 ביצים
3 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס קקאו לא ממותק
1 כוס סוכר
קורט מלח
חצי כפית סודה לשתיה
2 כוסות מים או מיץ או קפה
1 כוס שמן
250 גרם שוקולד שבור מריר או נטיפי שוקולד (אפשר גם שוקולד לבן)






ההכנה:
לערבב בקערה את כל המרכיבים היבשים:
קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, קקאו, סוכר ומלח למעט השוקולד.

בקערת המערבל, לערבב את כל המרכיבים הרטובים ולאחד בהדרגה בין שתי העיסות.

להאט את פעולת המיקסר להכניס את השוקולד השבור עד שהכל יתערבב.

לשמן תבנית אפייה בספרי שמן, לפזר בתחתית התבנית את הזירעונים והשקדים אפשר להשתמש בכל סוג של שקדים, אגוזים וזירעונים.

לצקת את העיסה לתהנית המשומנת, להכניס לתנור שחומם מראש.
לאפות בחום 160 מעלות עד שקיסם שננעץ בתוכה יוצא יבש.
להוציא מהתנור, לצנן ולהפוך על רשת.  


 



בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה