יום ראשון, 26 ביוני 2016

עוגת חלוה מסולסלת בשוקולד









מזה ימים ספורים עמדה קופסת החלבה המסולסלת מבלי שזכתה לתשומת לב מאיש מבאי הבית. כבר למדתי שהחבר'ה כאן לא מתפשרים על תחליפים. רק חלווה וניל תענה על הדרישה הכפייתית לחלבה. חלווה מסולסלת זה לא מה שהם רוצים...

"רציתי לפנק אתכם" אמרתי, "חשבתי שחלבה מסולסלת היא שדרוג" קבלתי בפני יניב, 

"אמא עוד לא למדת שלא מחליפים אהבה ישנה?" אמר הבן בחיוך ממזרי כמו שהוא יודע.

"טוב, אכין ממנה כדורי שוקולד"! אמרתי.

"לא בא בחשבון"! הוא ענה.

"טוב... אזרוק אותה לפח!" עניתי, מבלי שהתכוונתי ולו לרגע למה שאמרתי.

בבקר המחרת היתה העוגה כבר מוכנה.
בדרכו החוצה פתח את המקרר הוציא שקית שוקו ביד אחת, ביד שניה לקח את אחת מתבניות העוגה שלשל את המפתחות לכיס ויצא לעוד יום עבודה. 

נותרתי מחייכת.









 המרכיבים
3 ביצים
 3/4 כוס סוכר
כוס שקולית לאפיה
2  כוסות קמח
 1 אבקת אפיה
250  גרם חלווה מסולסלת בטעם שוקולד
2  כוסות מים חמימים
 3/4 כוס שמן
שקדים מולבנים לקישוט.



ההכנה:
חממתי תנור לחום של 180 ממעלות
הכנסתי לפוד פרוססור את כל המרכיבים למעט החלווה
הפעלתי בפולסים ליצור תערובת אחידה
הוספתי את החלווה
הפעלתי שוב בפולסים קצרים והעברתי לשתי תבניות אינגליש קייק.
הכנסתי לתנור 35-40 דקות. על חום 170 מעלות







בתאבון
ריקי ברוך


2 תגובות: