יום שישי, 24 ביוני 2016

רביולי ברוטב עגבניות תמר.




גם אם זה נשמע לכם קשור רק לחג השבועות אני חייבת לדייק ולומר שאצלי אוכלים בבית רביולי לאורך כל השנה ובעיקר בארוחות הערב המשפחתיות עם סלט ירקות גדול.


השבוע הגיעו להתנסות שני מארזי רביולי מבית חמים וטעים. רביולי גבינה ורביולי פטריות. הרוטב היותר אהוד על הצעירים כאן הוא רוטב העגבניות שאני מכינה מראש עם המון עגבניות רכות, קוביות פלפלים בצבעים שונים, בצל ושום. הבישול הממושך מעניק לרוטב טעם עמוק ואני יכולה להשתמש בו לפיצות, לרביולי, לסלט חצילים ברוטב, לשקשוקה ולעוד מנות רבות שאנו רוצים להכין בזמן קצר.






את הרביולי במתכון הזה הכנתי בהתאם להוראות היצרן. במים חמים, בישול קצר וסינון. (8 דקות)
הרוטב התבשל במשך שעה ארוכה ורק אחרי שכל הטעמים נספגו הוספתי את הרביולי אל הרוטב והגשתי.

המרכיבים:

שקית רביולי חמים וטעים במילוי גבינה (אפשר לבחור גם פטריות/בטטה)
עלי בזיליקום לקישוט 
רוטב עגבניות תמר.






הרוטב:
בסיר גדול מזהיבים במעט שמן זית קוביות מבצל גדול 
3 שיני שום כתוש
וקוביות קטנות מאד של פלפל בהיר
מערבבים מעט.

קוצצים כמות גדולה של עגבניות תמר רכות (הן מתבשלות נהדר וטעמן ייחודי, אני לא קולפת אותן)
מוסיפים לסיר ומתבלים: מלח, פלפל גרוס.

מבשלים על אש גבוהה למשך מספר דקות. 
מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. בין לבין מערבבים את העגבניות
אחרי שעה מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד מחצית שעה על אש קטנה תוך ערבוב העגבניות שלא ידבקו. 

מכבים את האש מכניסים את הריביולי המסונן לסיר הרוטב החם.
מצפים את כל הרביולי ברוטב ומגישים מיד. רצוי להוסיף מעט בזיליקום (אצלנו אוהבים מאד)









אצלנו אוכלים את הרביולי עם סלט ירקות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה