יום שני, 6 ביוני 2016

עגבניות ממולאות


 
בסוף השבוע האחרון הכנתי סוגי ממולאים: חצילים, עגבניות, בצלים ופלפלים עגבניות תמר נהדרות שמצאתי בשוק היו הזרז שהביא להחלטה שהיום הגיע תורן בכל שקשור לממולאים מומלץ להכין אותם יום יומיים מראש. הם סופגים את הטעמים וכל ביס הופך למושלם יותר.
עגבניות התמר הן העגבניות המאורכות בעלות קליפה עבה. (לכן הן נהדרות למילוי) הן מתוקות, אדומות מאוד ויש להן ריח של אדמה שמזכיר לי את ילדותי בכפר









עגבניות תמר ממולאות 

המרכיבים
עגבניות תמר חצויות לאורך מרוקנות מתוכן
יש לרוקן אותן בזהירות בעזרת כפית ולשמור את התוכן לרוטב.

למילוי
500 גרם בשר טחון טרי
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל גדול קצוץ דק
פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מעט מלח 
לערב את הכל ולמלא את חצאי העגבניות

לציפוי :
פרורי לחם
ביצה טרופה

לטיגון:
שמן קנולה






רוטב עגבניות:
קוביות מבצל אחד
קוביות מפלפל ירוק/אדום אחד
3 שיני שום קצוצות.
10 עגבניות בשלות קצוצות במעבד מזון.
מלח, פלפל שחור גרוס

הכנת הרוטב: לטגן קוביות בצל, פלפל ושום עד הזהבה.
להוסיף את כל העגבניות הקצוצות ולבשל תוך כדי ערבוב עד הסמכה. לתבל.
אני מבשלת אותן לפחות שעה ושומרת בקופסאות לפיצה, לתבשילים, לממולאים, לשקשוקה וכיוצ"ב.

 אופן הכנת העגבניות 
לחצות את העגבניות לאורכן ולרוקן את התוך
למלא כל עגבניה מתערובת הבשר עד יצירת גבעה קטנה עגולה
לצפות את שכבת המילוי בפירורי לחם ולהסיר עודפים
לטגן במחבט-קודם בצד המילוי ואחר כך להפוך לפרק זמן קצר כדי לצרוב את העגבניה
להעביר לתבנית פיירקס חסינת חום
לשפוך רוטב עגבניות שמוכן מראש אפשר לדלל אותו עם מעט מים
לאפות 40 דקות בתנור על 180 מעלות. להגיש חם עם אורז לבן.










עתה יש להוסיף את הרוטב ולאפות






בתאבון 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה