יום רביעי, 22 ביוני 2016

מתוקים של בצק עלים







בעבר נהגתי להכין בעצמי בצק עלים כמו שאמא שלי מכינה עד היום. אין ספק שאיכותו וטעמו של בצק עלים תוצרת בית מאפילה על טעמו שכל כל בצק עלים תעשייתי שארכוש במרכול, אבל השפע שיש לנו היום במקררי המרכולים והמחיר השווה לכל נפש אינו מצדיק את הזמן וההתעסקות עם בצק עלים תוצרת בית. במאפים שהכנתי השבוע השתמשתי בבצק עלים קנוי מתוצרת שופרסל. התוצאות דברו בעד עצמן.






מתוקים
הילדים שלי קוראים להם מתוקים קרוב כי הם מתוקים ונחטפים...
ההכנה שלהם מהירה ודורשת בצק עלים וסוכר. מי שאוהב יכול גם להוסיף מעט קינמון - אני ויתרתי על השלוב. אופציה נוספת היא להוסיף לסוכר מעט שומשום לבן או שחור.



ההכנה
בצלחת שטוחה שמים סוכר חום או לבן.  
מרדדים רצועת בצק עלים ומגלגלים אותה לכרוכית .
את הכרוכית פורסים לטבעות.
לוקחים כל טבעת מניחים על הסוכר ולוחצים אותה בכף היד או בקלף של בצק אל הסוכר עד שהיא מלאת סוכר, שטוחה ודקה.
מניחים על ניר אפיה ואופים להזהבה.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה