יום ראשון, 5 ביוני 2016

שניצלונים






יש משהו מיוחד בטעם הקריספי של שניצלונים חמים עם טחינה וסלט ירקות, שעושה את הכנתם קלה שבעתיים. ואם נשווה אותם להכנת שניצלים אז בטח ובטח שהם דורשים ממני פחות הכנה ו"התעסקות" עד רגע הטיגון.

את השניצלונים האלו הבן שלי מוכן לאכול גם כחטיף. לא משנה מתי אכל לאחרונה, השניצלונים האלו תמיד מהווים סוג של פיתוי ועד שיצאו מסיר הטיגון הוא כבר מסיים להכין טחינה עם הרבה פטרוזליה ומעט שום. 



השניצלונים בתוך הבלילה לפני טיגון


המרכיבים:
נתח חזה עוף נקי חתוך לקוביות בגודל 2-3 סנטימטר- אין צורך להשיג אחידות. 
מושרה במעט רוטב סויה ושמן זית (אני משאירה לילה במקרר)

לבלילה
כוס קמח תופח
פפריקה אדומה
מעט שום כתוש
כוס מי סודה או בירה
מלח
מערבבים את הבלילה במזלג עד שהופכת חלקה.
מעבירים את תכולת כל השניצלונים את קערת הבלילה ומערבבים כך שהשניצלונים יצופו מכל צד ויצרו מעטפת אחידה
מטגנים בשמן עמוק
מעבירים לצלחת מרופדת בניר סופג





חוגגים על כל ביס עם או בלי טחינה, חרדל, קטשופ, סלט ירקות, פירה, ירקות מבושלים או צ'יפס. 

בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה