יום חמישי, 25 באוגוסט 2016

פלפלי שושקה ממולאים בבשר וצרובים בגריל



השבוע ניסיתי (והצלחתי) למנוע את טיגון הממולאים בביצה ופירורי לחם לפני האפיה ברוטב בתנור. ממולאים זקוקים לשני שלבי בישול כדי שישמרו על צורה אסטטית ושכל הטעמים יתאחדו .

כשחזרתי מקניות עם שקית גדושת פלפלי שושקה ידעתי שאני מתכוונת לקלות אותם, לקלוף ולהכין מהם סלט תחמיץ, אבל כשהתחלתי להכין שרשרת ממולאים במקביל, עלה בי הרעיון למלא גם אותם. 
את גריל ההיטק של SAfire הדלקתי בכל מקרה כדי לשרוף את החצילים והפלפלים ותוך כדי עבודה והתלבטות שמא זה לא יצליח... בחלטתי להעז והתוצאה הסופית לפניכם. 














המרכיבים:
6-8 פלפלי שושקה ישרים חצויים
פטריות גדולות למילוי 
500 גרם בשר טחון טרי 
רוטב עגבניות סמיך לשלב האפיה 


למילוי:
חצי קילו בשר טחון טרי
בצל גדול קצוץ דק
חבילת פטרוזיליה קצוצה 
מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, שום כתוש
לערבב הכל ולהניח שעה במקרר.


רוטב עגבניות סמיך
10-8 עגבנית רכות (אפשר גם מקופסה), 
בצל קצוץ, 1פלפל ירוק אאו צהוב
4 שיני שום קצוצות גס
תבלינים 
*לבשל הכל יחד עם מעט שמן זית (העגבניות נכנסות לסיר אחרונות) 














ההכנה
חציתי את הפלפלים לאורכם וניקיתי מגרעינים
הכנתי את עיסת הבשר הטחון
5 פטריות גדולות שהיו תחת ידי הצטרפו להכנה. 
מלאתי את הפלפלים ואת הפטריות
העמדתי על הגריל (הגריל הוברש במעט מאוד שמן) 
לאחר צריבה בצד אחד הפכתי לצד שני
הוצאתי לפיירקס שפכתי מעל את רוטב העגבניות הסמיך בכמות נדיבה, כיסיתי בניר אלומיניום  והכנסתי לתנור. 

**אפשר בשלב האחרון אחרי הוספת הרוטב, לכסות בנילון ניצמד ולדחות את שלב האפיה ליום ההגשה.
אני נוהגת להכין ממולאים לפחות יום מראש. 
בתמונות המצורפות הממולאים לפני אפיה אחרונה להגשה. 





ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה