יום שני, 17 בפברואר 2020

מרק בשר תימני ומרק ירקות סמיך בטויסט חדש של חוויג' - בואו לנסות







שיא עונת החורף היא גם שיא עונת המרקים. אני משתדלת לגוון, לשנות, להמציא את עצמי מחדש והעיקר שתהיה לבני הבית צלחת חמה של מרק בסוף כל ארוחה. כן אצלנו המרק סוגר את הארוחה בניגוד לכל כללי האוכל שאני מכירה כאן סביב.

השבוע הכנתי עוד גרסה של מרק ירקות סמיך עם "טויסט" משמעותי שלא ניסיתי בעבר. הוספתי כפית שטוחה של  חוויאג' למרק מבית נפטון והתוצאה הייתה נפלאה.





 



המרכיבים:

קוביות בצל גדול
3 שיני שום קצוצות
כוס עדשים כתומות/ירוקות
קוביות משלושה גזרים
250 גרם רצועות דלעת קלופה
שתי בטטות בינוניות
כפית חוואיג' למרק
מלח גס, פלפל גרוס. 
שמן זית






ההכנה
לאדות את הבצל במעט שמן זית ולהוסיף את שיני השום. 
לקצוץ הירקות לקוביות ולהוסיף לסיר הבצל ולהקפיץ מספר פעמים.
למלא את הסיר ליטר וחצי מים ולהוסיף כוס עדשים
להוסיף תבלינים ולהביא לרתיחה , לבשל 5 דקות על אש גבוהה ולערבב
להנמיך להבה ולכסות עם מכסה שיש בו נקב אדים, לבשל עד שעה ולערבב בין לבין
לכבות ולרסק בבלנדר מוט. 









חברת "נפטון" המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציגה "חוויאג' למרק" - תערובת תיבול טעימה לתיבול מגוון מאכלים בניחוח תימני - בשר, עוף, דגים, מרקים, קציצות, תפוחי אדמה, אורז, ירקות מבושלים ועוד.
כמו כל מוצרי התבלינים ותערובות התיבול של נפטון, גם החוויאג' למרק הוא ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטמט.






חוויאג' למרק הוא תערובת תיבול תימנית מסורתית, המכילה חלק או את כל התבלינים הבאים, ביחסים שונים, כנהוג בכל אזור במדינה: כוסברה מיובשת, כורכום, הל, כמון, פלפל שחור וחילבה.
כשרות מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע.
מחיר: 10.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 150 גרם). בימים אלה, התבלין מוצע במבצע מיוחד ברשתות שיווק (לדוגמה: 2 תבלינים ב-15 ש"ח בחצי חינם, תבלין ב-8.90 ש"ח ביינות ביתן, 2 תבלינים ב-16 ש"ח בסלאח דבאח).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות. 










"נפטון" מציעה מתכון טעים במיוחד של מרק בשר תימני אסלי - שיכול להוות ארוחה מלאה – והוא מתאים במיוחד לימי החורף הקרים. מרק בשר תימני אסלי, בתיבול חוויאג' למרק של "נפטון"

המצרכים 
1-1.5 ק"ג כתף בקר, חתוך לקוביות
2.5 ליטר מים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
6 שיני שום גדולות, פרוסות
3 עגבניות בשלות – מגורדות
6 תפו"א קלופים, חתוכים לקוביות גדולות
4 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות
2 כפות חוויאג' מרק של נפטון
1 כף פפריקה מתוקה של נפטון
1/4 כפית פפריקה חריפה של נפטון
1/4 כפית פלפל שחור של נפטון
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
2 כפות שמן צמחי
** לבחירה 
 2 כפות רכז עגבניות
חתיכת דלעת
עצמות בקר
קישוא, חתוך לקוביות בינוניות

אופן ההכנה:
שמים את השמנים בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוציאים לצלחת.
באותו סיר צורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים.
מחזירים לסיר – שבו כל הבשר הצרוב - את הבצל, ומוסיפים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שנוצר מעל. מוסיפים את התבלינים, מכסים וממשיכים לבשל, תוך בעבוע עדין, כשעה.
מוסיפים את הירקות למרק. על נוזלי המרק רק לכסות את התכולה, ולכן רק אם יש צורך – להוסיף עוד מים רותחים. לכסות כמעט לגמרי ולבשל עוד כשעה וחצי, עד שהבשר מאוד רך. אחרי כ-3/4 שעה לטעום ולתקן תיבול.

להגשה: צלחת עם לחוח, סלוף, חלה או לחם
קערית חילבה, או קערית עם עגבניות מרוסקות וסחוג - ירוק או אדום - של נפטון
צלחת עם גרגיר הנחלים, עלי חסה רעננים, בצל ירוק, שמיניות בצל, צנוניות וסלרי













ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה