יום שלישי, 26 ביולי 2016

מאפינס שלושה שוקולדים מושחתים


לפני כמה שנים רווח בחוצות הערים סטיקר מאיר עיניים עליו היה כתוב בגדול "מושחתים נמאסתם". לסטיקר הזה היתה משמעות חברתית מאוד ברורה שמקומה רחוק מהפוסט המתוק הזה על המון שוקולד. אבל אם תשאלו למה הזכרתי ונזכרתי, קרוב לוודאי שתתסכימו איתי שבכל שקשור להמון המון שוקולדים כמו אלו שהגיעו במארז המפנק בריבוע של מאסטר שף תוכלו לומר רק דבר אחד:

מושחתים לא נמאסתם! 

כי השוקולדים האלו כל כך מושחתים וכל כך טעימים עד שאם לא הייתי מצפינה אותם "במקום סודי" הייתי מגיעה לשלב האפיה ופוגשת שקיות ריקות מתוכן אחרי שאתמול בערב "טעמו" מהם בני הבית שוב ושוב ושוב ושוב ושוב...


את מאפינס שלושה השוקולדים אני נוהגת להכין כבר כמה שנים בוורסיות שונות. כמו כל עוגה בדרך כלל. אני תמיד משנה ולוקחת על עצמי את הסיכון שלא יצליח. בכל שנוגע לשוקולדים של מאסטר שף, שהגיעו לההתנסות מתוקהלא חששתי ולו לרגע שמשהו כאן לא יצליח. 







המרכיבים:

2 כוסות קמח תופח
3 ביצים 
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
רבע כפית סודה לשתיה
3/4 כוס מים חמימים/מיץ תפוזים

חצי כוס אגוזי מלך שבורים
200 גרם מטבעות שוקולד לבן קצוץ גס בסכין
150 גרם מטבעות שוקולד מריר מעולה 70% מוצקי קקאו מומס במקרוגל
100 גרם מטבעות שוקולד חלב

 









ההכנה:
בקערת המקסר להקציף את הסוכר, הביצים, השמן, השוקולד המומס, סוכר וניל, סודה לשתיה ליצירת עיסה. להוסיף את הקמח והנוזלים לסרוגין עד שהכל יתאחד.
להוסיף בערבול איטי וקצר את מטבעות השוקולד חלב ולבסוף את השוקולד הלבן.

בקערה נפרדת לערבב את השוקולד המומס עם שברי האגוזים.
לאחד בהדרגה את שתי העיסות בעירבול איטי. 

להעביר לתבנית מאפינס בעלת 12 שקעים 
ואת היתרה לתבנית אינגליש קייק לאפות  20 דקות לערך. 








מוזמנים להכין קפה ולהנות מכל ביס.





ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה