יום ראשון, 3 ביולי 2016

עוגת חמאה ופקאנים - מצולמת.








את עוגת החמאה הזו טעמתי לראשונה לפני 28 שנה כשהתגוררנו במושב נתיב העשרה. שמונה ימים אחרי לידתו של בני הצעיר כשתהליך הרחבת הבית כבר לא אפשר לנו לגור בין ה"הריסות". 
ברביעי בבקר הגיעה אחותי הבכורה ואספה אותי ואת שני ילדי (בת 3.5 ותינוק בן 8 ימים) דרומה למושב, שם התגוררנו במשך שנה עד השלמת הבניה
בערב שישי ובלי כל התראה מוקדמת נפתחה הדלת וחברה טובה של אחותי הניחה עוגה אגדית על השולחן

התאהבנו מהביס הראשון.





מאז לא נפרדנו מהעוגה. לא משנה כמה זמן יעבור, תמיד יהיה מי מילדי שיראה את העוגה ויציין בקול שזוהי העוגה של מויירה מנתיב העשרה.  טעמה של העוגה מחזיר אותנו שוב ושוב לימים ההם. יש בה שילוב טעמים ייחודי, מה שלא מאפשר לך להפסיק וליישר את קו העוגה ואתה ממשיך ללקט את הפירורים ובשברי הפקאנים. ההכנה קלה ומהירה. מבטיחה לכם שתשובו לאפות אותה בשנייה ובשלישית... 










מרכיבי העוגה:

200 גרם חמאה
ביצים
3/4  כוס סוכר
כוסות קמח תופח ( או לחילופין רגיל +אבקת אפייה)
שקיות סוכר וניל 
כפות חלב 



לסירופ:

 6 כפות חלב
 כוס סוכר
100 גרם חמאה 
100 גרם אגוזי פקאן חתוכים בסכין  
לבשל יחד על אש עד לפני רתיחה
לשפוך על העוגה החמה ולהשיב לתנור ל10 דקות נוספות. 









אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות ולשמן תבנית פיירקס
להקציף במיקסר את הסוכר, סוכר וניל והחמאה הרכה, להוסיף ביצה אחר ביצה
להוסיף לסירוגין קמח וחלב. עד שתתקבל עיסה אחידה
להעביר את העיסה לתבנית משומנת 
לאפות על 180 מעלות עד הזהבה.
להוציא מהתנור, לשפוך את הסירופ החם עם הפקאנים 
לדאוג לפזר את הפקאנים כך שיכסו את כל העוגה
להשיב לתנור לעוד מספר דקות על חום נמוך שלא יגלוש... 
להוציא ולצנן.  
ממליצה לכסות בניילון נצמד כדי שלא תתייבש.  אפשר לשמור במקרר ולהוציא כמה דקות טרם הגשה.
הפעם הכנתי את אותה כמות וחילקתי למנות קטנות יותר
















ריקי ברוך
בתאבון





תגובה 1:

  1. תבורכנה ידייך ריקי, נראה מדהים וטעים. אנסה בהקדם

    השבמחק